Pattanás utáni hegek eltüntetése

PATTANÁS UTÁNI HEGEK ELTÜNTETÉSE

A pattanásos, az aknés bőrgyulladás első sorban a kamaszokat és a fiatal felnőtteket sújtó betegség. A fiatal középkorú betegekben a betegség magától enyhül az életkor előre haladásával. A felnőtté válás és a párválasztás időszakában súlyos testi-lelki panaszokat okozó betegség. A pattanás utáni hegek kezelése nehéz. A pattanások helyén kialakuló hegek az arc bőrét durván torzítják, az arc bőrfelszíne egyenetlen, heges letapadásokkal és kiemelkedésekkel, továbbá elszíneződött foltokkal tarkított. A betegség a bőrt teljes vastagságában, minden rétegében érinti, a felszíni hámtól a zsíros bőralatti rétegekig. A pattanásos bőrgyulladás megszűnése után visszamaradó hegek sok esetben életre szóló elváltozásokat jelentenek.

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:
Pattanás utáni arc hegek

Pattanás utáni arc hegek

A pattanások, a különböző típusú és súlyosságú aknék kezelése első sorban a bőrgyógyászat szakterülete. A sebészek csak az alapbetegség heveny szövődményeinek ellátásában vesznek részt (tályogok, kelések, sipolyok stb.) A plasztikai sebészek gyakran találkoznak munkájuk során az eredetileg más panasszal hozzájuk forduló betegek aknék és pattanások utáni hegpanaszaival is.

A plasztikai sebész szerepe a pattanás utáni hegek kezelésében

A regeneratív (megújító) plasztikai sebészet és a hegkezelések területén is önmagamat elkötelezettnek valló plasztikai sebészként felállítottam a saját teóriámat az akné és a pattanás utáni heges állapotok kezelésére.

Szerintem a pattanások utáni hegek kezelésére alkalmas eljárásokat két csoportba lehet sorolni. Az első csoportba tartoznak azok a módszerek, melyek kívülről, a bőr és a heg felszíne felől történnek és csak a felszínes rétegeket érintik. Ide tartozik a kémiai hámlasztás, a dermaroller, a dermabrázió (=bőrcsiszolás), a lézeres és a rádiófrekvenciás felületi megújítások. Ide sorolom be a Drakula-kezelést is, mivel a bőr középső irha rétegéig hatol be. És ide tartozik értelemszerűen minden külsőleg használt krém, kenőcs, oldat, pakolás, stb. és a kozmetikai – kozmetológiai kezelések is. Az első csoportot elnevezhetjük a külső avagy a felszínes kezelések csoportjának.

Az eljárások második csoportjába a belső avagy a mély kezelések tartoznak. Ide tartoznak a műtétek: a hegfelszabadítások, a hegkiemelések, a hegkorrekciók. Ide tartoznak a különféle feltöltések, melyek lehetnek saját szövettel/szervvel végzett feltöltések és nem saját anyaggal végzett feltöltések. A saját zsírral végzett (autológ lipofilling) feltöltés a regeneráció legmodernebb és legígéretesebb módszere. A Drakula-kezeléshez használt vérlemezkében dús plazmával kombinálva még hatásosabb. A nem saját anyagokkal végzett feltöltések között a hyaluronsav tartalmú töltőanyagok a legjelentősebbek.

A Kelemed Hegkezelő Centrumban az akné utáni hegek kezelésére a következő módszereket alkalmazzuk és preferáljuk: saját zsírral végzett feltöltés és saját zsír+PRP-vel végzett feltöltés. Hegkorrekciók, hegfelszabadítások. Kiegészítő kezeléseink a dermabrázió, a kémiai hámlasztás (csak felületes), hyaluronsavas feltöltések, mezoterápia, Drakula-kezelés. Életmódbeli és bőrápolási tanácsadást is végzünk. Utóbbiakkal lehetséges a kezelések, műtétek közötti időszakban a pattanás utáni hegek otthoni kezelése.


Dr. Kelemen Ottó


Keresés az oldalon

Kövessen minket Facebookon!

Médiamegjelenések

Keloidos hegek fotói

PhD dolgozatom a témában

Itt lehet letölteni PhD dolgozatomatphd_dolgozat

Fényképek

error: Content is protected !!