Major keloid

A MAJOR KELOID

A major keloid a „nagy keloid”. A nagy és a nagyon nagy kiterjedésű, a bőr felszínéből erősen kiemelkedő (2-3 centimétertől akár 5 centiméterig), gyorsan terjedő, kezelés nélkül akár évekig növekvő, az ép bőrben elburjánzó heg. „A sebészek réme” (J. Alibert). Színe kékes-szürkés, mély bordó árnyalatokkal tarkítva, de a halvány pirostól a sötét kékig bármely színárnyalatot tartalmazhatja. Súlyos fájdalommal és panaszokkal jár. A beteg életminőségét, mindennapjait befolyásoló súlyos betegség.

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:
Major keloid lábon

Major keloid lábon

A major keloid nagyon kemény tapintatú, szívósan tapadó, de az alapján minimálisan elmozgatható, mivel a bőr alatti kötőszövetbe nem terjed bele. A legveszélyeztetettebb testtájak: a mellcsont környéke, a nyak, a váll, a hát, a fülkagyló és fülcimpa, de sajnos az emberi test bármely részén kialakulhat. Sok kockázati tényező jól és régóta ismert. Bőrtípus, rassz. Testékszer viselés. Bőrgyulladások. Tetoválások. Műtétek. Sérülések. Belszervi betegségek stb.

Nagy keloid injekciós kezelés után

Nagy keloid injekciós kezelés után

A keloidok kialakulásának okát a mai napig az orvostudomány nem ismeri. Emiatt a keloidok kezelése összetett tüneti kezelés.


Dr. Kelemen Ottó


Keresés az oldalon

Kövessen minket Facebookon!

Médiamegjelenések

Keloidos hegek fotói

PhD dolgozatom a témában

Itt lehet letölteni PhD dolgozatomatphd_dolgozat

Fényképek

error: Content is protected !!