Injekciós hegkezelés

AZ INJEKCIÓS HEGKEZELÉS

Az injekciós hegkezelés egy bizonyítékokon alapuló hegkezelő módszer, mely jelenleg még nem egységes és nem sztenderd. A kezelő orvosok egyénileg határozzak meg a hatóanyagot, a hatóanyag dózisát és koncentrációját, az alkalmazás technikáját, a kezelések időpontját, stb. Gyakorlatomban Kenalog injekciót alkalmazok, minden esetben egyforma hígításban. A szteroid hatóanyag hatásosan gátolja a kollagén rostok termeléséért felelős kötőszöveti sejteket. Elsőként választandó hegkezelő módszer a keloidok, és a kiújult hipertrófiás hegek (azaz a sokat emlegett keloidos hegek kiújulása) esetében. A gyógyszert helyi érzéstelenítőszerrel oldom fel, annak érdekében, hogy a kezeléssel járó fájdalmat amennyire csak lehetséges csökkentsük. Az injekciós hegkezelés során a gyógyszert a heg belsejébe, centrumába juttatjuk.

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:
KIS FÜLKAGYLÓ KELOID INJEKCIÓS KEZELÉS ELŐTT

KIS FÜLKAGYLÓ KELOID INJEKCIÓS KEZELÉS ELŐTT

Mi az injekciós hegkezelés menete, folyamata?

A kezelés összes technikai mozzanata nagyon fontos. A kezelési terv teljesen testre azaz hegre szabott. Kontroll vizsgálatok panasz esetén, ill. kezdetben 2-3 hetente történnek, később a terápiás válasz, tehát a kezelés eredményessége határozza meg a kezelés menetét! Sohasem próbálom megjósolni, hogy a kezelés mennyi időt vesz igénybe. Fegyelmezett beteg együttműködés szükséges.

Akis fülkagyló keloid az injekciós hegkezelés hatására megkisebbedett

Akis fülkagyló keloid az injekciós hegkezelés hatására megkisebbedett

Milyen mellékhatásai lehetnek az injekciós hegkezelésnek?

Az alkalmanként kis adagban beadott és helyileg ható gyógyszer szisztémás, a szervezetre való hatása elhanyagolható, de nem zárható ki teljesen. A precíz hegkezelés a záloga, hogy a komoly helyi mellékhatások elkerülhetőek legyenek. Ugyanis a túl nagy adagban, koncentrációban, túl nagy nyomással stb. beadott hatóanyag nemcsak a hegmagban fog hatni, hanem a heg környezetébe bejutva, ott is. Ennek következménye az ép bőr és/vagy bőr alatti kötőszövet sorvadása, következményes behorpadással, kontúrhiánnyal. Továbbá kékes-lilás elszíneződés, és kisebb-nagyobb értágulatok megjelenése is előfordulhat, melyek a kezelés eredményét lerontják és komoly esztétikai panaszokat okozhatnak a betegnek.

Az injekciós hegkezelés ára?

10.000 Ft/heg/kezelés


Dr. Kelemen Ottó


Keresés az oldalon

Kövessen minket Facebookon!

Médiamegjelenések

Keloidos hegek fotói

PhD dolgozatom a témában

Itt lehet letölteni PhD dolgozatomatphd_dolgozat

Fényképek

error: Content is protected !!