Hegkimetszés

A HEGKIMETSZÉS

A hegkimetszés a legegyszerűbbnek tűnő hegkorrekció, sokszor a betegek is kijelentik, hogy nem olyan bonyolult ez, az orvos kimetszi a „csúnya keloidos heget „ és újra – ezúttal „szépen” – megvarrja a sebet. A keloidos hegek (a burjánzó hegek) korrekciója is szakértelmet igényel, mivel apró csapdák vannak benne.

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:

Konkrét példával magyarázom ezt el. A háton, a lapockatájékon anyajegy kimetszését követően kialakult egy keloidos heg, mely szakszerűen megnevezve egy műtét utáni vonalas hipertrófiás heg. A heg méretei: 4 cm hosszú és 1,5 cm széles. A heg kimetszése után keletkező seb méretei: 5 cm hosszú és 3-4 cm széles. A heg zsugorítja a bőrt és a szöveteket, kimetszésekor ez a zsugorító hatás megszűnik és az ép bőr rugalmasságánál fogva széthúzza a sebet. Ezt a széthúzó hatást bizonyos testtájakon az izomzat még fokozza. Ha valaki plasztikai sebészeti tapasztalat hiányában egy 3-4 cm széles sebet egyszerűen csak megvarr (bármilyen technikával is teszi azt), akkor azt erős bőrfeszülés ellenében teszi. Ennek a beavatkozásnak az eredeti heg nagyságánál kétszer akkora kiújult keloidos heg lesz az eredménye!

Egészben kimetszett heges tetoválás

Egészben kimetszett heges tetoválás

A hegkimetszés is plasztikai sebészeti tapasztalatot igényelő hegkorrekció, mert a sebszéleket feszülés mentesen és a lehető legfinomabb, a szöveteket nem sértő technikával kell egyesíteni. A keloidos heg durva esztétikai panaszokat okozott. A hegkorrekcióval létre hozandó új heg finom és halvány vonalként fog idővel megjelenni. A hegkimetszés esztétikai eredményét a betegek elfogadják és elégedettek vele, annak ellenére, hogy a hegkimetszéssel sem lehet a heget teljesen eltüntetni. Utókezelés szükséges.


Dr. Kelemen Ottó


Keresés az oldalon

Kövessen minket Facebookon!

Médiamegjelenések

Keloidos hegek fotói

PhD dolgozatom a témában

Itt lehet letölteni PhD dolgozatomatphd_dolgozat

Fényképek

error: Content is protected !!