A hegek eltüntetése

A HEGEK ELTÜNTETÉSE

A gyakran feltett kérdések között a leggyakrabban megfogalmazott kérdés, hogy a hegek eltüntethetőek-e? A kérdésre adott nemleges válasz után a következő kérdés így hangzik: és miért nem tüntethetőek el a hegek teljesen?!

Az orvostudomány jelenlegi álláspontja és ismeretei szerint csak a magzati állapotban, a méhen belül történt sérülések gyógyulnak meg heg nélkül. Több sikeres beavatkozást végeztek a méhen belül, úgynevezett kulcslyuk technikával, időben felismert magzati fejlődési rendellenességek miatt. Az egészségesen világra jött újszülötteken a különböző műtétek (szív, gerinc) hegek nélkül gyógyultak. A kérdésre – hogy a magzat miért képes heg nélkül gyógyulni? – adott válasz lényege, hogy a magzati őssejteknek köszönhető a teljes szöveti megújulás (regeneráció).

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:

Véleményem szerint a nem túl távoli jövőben – az őssejt kutatásnak köszönhetően – az orvostudomány képes lesz a hegek teljes eltüntetésére.

Kiterjedt hegek a testen

Kiterjedt hegek a testen

Addig, amíg ez a várva várt eredmény megszületik, milyen módszereink vannak a hegek részleges eltüntetésére?

Legelső helyen kell megemlíteni a saját zsírral, valamint a saját zsír + PRP (Drakula-kezeléssel) együtt végzett hegkezeléseket. A saját zsírral végzett hegkezelések lényegében zsír feltöltések a heges környezetben és a heg alatt. A heg megújulását a zsírsejtekhez kötődő őssejtek hozzák létre. Ha a Drakula-kezelést kombináljuk a saját zsírfeltöltéssel, akkor még jobb eredményeket érhetünk el. Ugyanis a Drakula-kezelés is regeneratív, azaz megújító kezelés, köszönhetően a vérlemezkékben (orvosi nevükön: trombocitákban) tárolt növekedési faktoroknak és a saját dúsított vérplazmában sebgyógyulást segítő anyagoknak.

A saját zsírfeltöltések és a Drakula-kezelések már évek óta rutin beavatkozásnak számítanak a Kelemed Hegkezelő Centrumban.

Napjainkban az említett két beavatkozástól várható a legjobb eredmény. Természetesen a hegeltüntető beavatkozásokat nemcsak egymással kombinálhatjuk.


Dr. Kelemen Ottó


Keresés az oldalon

Kövessen minket Facebookon!

Médiamegjelenések

Keloidos hegek fotói

PhD dolgozatom a témában

Itt lehet letölteni PhD dolgozatomatphd_dolgozat

Fényképek

error: Content is protected !!